Administrar

Josep-Joan Rossell, periodista

ERC i el DM

peprossello | 09 Maig, 2010 19:10 | latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat google.com twitter.com

La relació entre Esquerra Republicana i el Diario de Mallorca és una mica peculiar, a parer meu. No és que sigui inexistent, que això és el que caldria esperar –i de fet es dóna– entre el partit republicà y El Mundo-El Dia de Baleares, tret de quan li toquen els orgues al director, a compte de la seva piscina invasora.

No, les relacions amb el DM presenten altres particularitats. De tan en tan, citen Esquerra per algun motiu, que sol ser per tocar els nassos o per manipular i sobredimensionar afers de caràcter particular del president republicà, per tal de dur un incident de trànsit, un succés, a les pàgines d'informació política, amb titular de tres columnes.

Avui mateix, DM ens oferia una altra mostra de la seva peculiar manera d'informar sobre Esquerra. A la secció d'opinió "Frases del día", en recollia una de Joan Lladó, citant-lo com a "presidente de ERC en Balears". La frase està extreta d'una roda de premsa que el partit independentista va oferir ahir, dissabte, i a la qual per cert no va fer acte de presència cap representant del diari. Pe tant, més enllà de la frase, no busqueu més informació perquè no n'hi ha. Haureu de llegir un altre diari.

Quan van obrir a Palma el centre comercial Porto Pí, un servidor vaig escriure en alguna ocasió el nom amb la seva denominació correcte: Portopí. Algun cap del diari, em va renyar i em digué que havia d'escriure Port Pí. A la meva argumentació toponímica, la resposta fou molt clara: ells són els que paguen els anuncis, i li han posat Porto Pí... i no en parlem pus. No em tornàrem a parlar i jo vaig procurar, senzillament, no referir-e al centre amb el seu nom comercial, sinó com a "el centre comercial ubicat a Portopí". Tampoc no m'ho podien discutir.

Esquerra fa ja un parell d'anys que va renovar la seva imatge corporativa i va substituir, a la seva imatge pública, les sigles ERC per la marca Esquerra. Tot i que tota la documentació que genera el partit ha deixat d'incloure en cap cas el logo ERC, de la mateixa manera que no es parla d'esquerra nacionalista sinó d'esquerra nacional –un altre dia parlarem de la diferència–, alguns mitjans insisteixen en no fer-ne cas. El DM, per exemple, és especialment amic de insistir-hi. Uep, i és ben duenyo i senyor de fer-ho, però que quedi clar el tema de la imatge corporativa.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCI: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS